Programa d'Atenció de Persones Refugiades

El Programa d’Atenció de Persones Refugiades ofereix acollida i acompanyament a persones que han hagut de deixar els seus països d’origen com a conseqüència de conflictes armats, crisis humanitàries i/o persecució. Es desenvolupa a La Llar Sant Joan de Déu, que disposa de 100 places residencials orientades principalment a famílies amb menors al seu càrrec.

Accés

Els usuaris del programa són persones sol·licitants i/o beneficiàries de protecció internacional, de l’estatut d’apàtrida i d’acollida al règim de protecció temporal a Espanya, que es troben en diferents situacions de vulnerabilitat. Totes elles han estat derivades des del sistema d’acollida del ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Acompanyament

El programa consta de dues fases:

  • Fase d’acollida: de 6 mesos de durada, durant la qual es cobreixen les necessitat bàsiques de les persones ateses i se’ls ofereix acompanyament en els àmbits social, jurídic, psicològic, educatiu i de salut.
  • Fase d’integració: de 12 mesos de durada, i amb capacitat per atendre a 200 persones. En aquesta fase s’acompanya a les persones en el procés per recuperar la seva vida autònoma a través de l’habitatge, la formació i la inserció laboral.
Finalització

Des de la Fundació Germà Tomàs Canet acompanyem les persones que estan dins d’aquest programa en l’inici dels seus projectes familiars de vida independent i donem resposta a les famílies amb més dificultats.

Amb el suport de:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

Treballa amb nosaltres

Fes-te voluntari

Fes un donatiu