El projecte “El Casalet” anima l’estiu dels nens i nenes del Programa d’Acollida de Refugiats

El projecte “El Casalet” anima l’estiu dels nens i nenes del Programa d’Acollida de Refugiats

Cada any, els nens i nenes del Programa d’Acolla de Refugiats participen en els casals d’estiu de la ciutat de Manresa. Aquest estiu, però, a causa de la crisi sanitària del Covid-19, la Fundació Germà Tomàs Canet va decidir dur a terme el seu propi casal en el mateix lloc on viuen les famílies: la Llar Sant Joan de Déu.

Així doncs, el passat 22 de juny va començar “El Casalet”, amb el qual els nens i nenes han pogut gaudir de nombroses aventures. Sens dubte, la piscina i les festes han estat les activitats estrella, però les famílies també han pogut divertir-se amb altres activitats com gimcanes gegants, tallers, manualitats o teatre. Els més petits han tingut a més a més una ambientació setmanal, rebent la visita de superherois, pirates o bandolers, els quals els han ajudat a resoldre misteris, aprendre noves habilitats i a trobar tresors. Així mateix, els participants del casal han pogut gaudir de diverses companyies d’animació, com el grup “Plus Arts” i les seves propostes de jocs gegants i inflables, o “Kanaya Circ”, una companyia de circ que va animar a les famílies a aprendre a fer malabars, equilibrismes i altres habilitats del circ.

Amb el final de les vacances escolars es va finalitzar també “El Casalet” i, per a això, els dinamitzadors van organitzar un espectacle final, per al qual tots els participants van estar assajant i practicant diferents habilitats com la dansa, els malabars o les acrobàcies. Finalment, l’espectacle va ser un èxit, i tots els nens i nenes van rebre un merescut diploma.