La Llar de Sant Joan de Déu inaugura la “botiga” R(en)OBA’t

La Llar de Sant Joan de Déu inaugura la “botiga” R(en)OBA’t

Les persones que resideixen a la Llar de Sant Joan de Déu presenten situacions de vulnerabilitat socio-econòmica i no tenen capacitat econòmica per comprar la roba que necessiten per poder mantenir el seu aspecte extern digne. Des de la Llar es disposava d’un espai de rober on se’ls facilitava la roba que s’havia obtingut gràcies a donatius de persones i d’empreses, tant de roba nova com de roba de segona mà, sempre en bon estat.

No obstant, la disposició de l’espai del rober feia que les persones destinatàries d’aquesta roba no la volguessin, ja que era un espai fosc amb prestatgeries altes i amb la roba endreçada segons criteris d’emmagatzematge.

Per donar resposta a aquesta situació, des de la Fundació Germà Tomàs Canet ens vam posar en contacte amb l’equip de Moltacte, una entitat que treballa per afavorir la inserció socio-laboral de persones amb problemes de salut mental a diverses poblacions de Catalunya (Manresa, Igualada, Llagostera) a través d’una xarxa de botigues de roba.

La proposta que ens va fer Moltacte consistia en fer una reforma de l’espai per donar-li la aparença d’una botiga, tot distribuint la roba per gènere, estil, colors i edat. La roba es col·locaria a burres i maquinis i es disposaria d’un mostrador i d’un parell d’emprovadors.

A aquest espai li hem dit R(en)OBA’t, i amb la nova aparença es pretén dignificar a les persones per a què puguin accedir a la roba de manera activa i escollir aquelles peces que s’adaptin més a les seves necessitats i gustos.

L’espai R(en)OBA’t obrirà tres tardes a la setmana i comptarà amb el suport de tres persones voluntàries que s’encarregaran d’atendre a les persones residents i d’assegurar els circuïts d’higiene preventius que ha de seguir la roba que s’emprovin.

Tenim l’esperança que aquest espai afavoreixi el benestar de les persones acollides.