Fem Refugi. Jornada en el marc del Dia Internacional de les Persones Refugiades

Fem Refugi. Jornada en el marc del Dia Internacional de les Persones Refugiades

Quin impacte local tenen els programes de refugi? Quins reptes afronten les persones refugiades i com es pot millorar la seva acollida? Què ocorre quan finalitzen els programes? 

Aquestes i moltes altres preguntes les contestarem en FEM REFUGI, la jornada que celebrarem el pròxim 20 de juny a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa en el marc del del Dia Internacional de les Persones refugiades. Durant l’esdeveniment comptarem amb el testimoni de persones refugiades, institucions i entitats socials. A més, visitarem les noves instal·lacions de la Llar.

Jornada gratuïta i presencial. Aforament limitat, imprescindible inscriure’s.

La jornada començarà a les 9h amb la benvinguda de la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Igualtat i Feminismes, Núria Cañellas, i de l’Adjunt de Direcció de la Fundació Germà Tomàs Canet, Francisco Gea.

A les 9.15h analitzarem el recorregut que segueix una persona refugiada en cada pas del programa, amb ponències de Creu Roja, Fundació ApipAcam, Fundació Germà Tomàs Canet i Ajuntament de Manresa.

A les 10.15h la Fundació Germà Tomàs Canet i l’estudi d’arquitectura Ahead Barcelona Healthcare Architecture explicaran la reforma en la Llar, en la qual s’han creat uns nous espais que milloraran notablement el benestar i autonomia de les persones i famílies ateses.

A les 10.30h hi haurà un refrigeri i una visita a les noves instal·lacions de la Llar.

A les 11h coneixerem la important labor del tercer sector, amb una taula rodona en la qual participaran Coordinadora Mentoria Social, Refugees Welcome i People Help.

A les 12h tindrem la segona taula rodona, amb persones refugiades que compartiran la seva experiència.

I a les 13h, acomiadarem l’esdeveniment.

Acte gratuït. Imprescindible inscriure’s