L’alcalde i regidors/res de Manresa visiten el Centre Residencial d’Emergències Socials de la Llar Sant Joan de Déu

L’alcalde i regidors/res de Manresa visiten el Centre Residencial d’Emergències Socials de la Llar Sant Joan de Déu

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, juntament amb diferents regidors i regidores del consistori, han visitat el Centre Residencial d’Emergències Socials ubicat a la Llar Sant Joan de Déu. El centre es va posar en marxa el 2020, però la pandèmia havia impedit fer cap acte oficial d’inauguració. Durant la visita han estat acompanyats/des per la directora de la Fundació, Anna M. Prats, el sotsdirector, Francisco Gea, el president del patronat, Salvador Maneu, i la coordinadora de la Llar, Vanesa Mangas.

El Centre Residencial d’Emergències Socials de Manresa té com a objectiu cobrir temporalment les necessitats bàsiques de persones i famílies que s’han trobat sense llar de manera sobrevinguda, oferint el suport socioeducatiu necessari per poder recuperar les capacitats i els recursos per viure de manera autònoma en un entorn comunitari.

Durant la visita s’ha constatat el bon funcionament de l’alberg, que ha permès tenir un únic punt de referència a la ciutat a l’hora de donar un suport a persones que es queden sense llar, amb una gestió especialitzada i integral dels casos, que durant un període limitat de temps cobreix totes les necessitats bàsiques i ofereix acompanyament i orientació en la cerca d’un itinerari que permeti a les persones ateses retornar a la vida autònoma.

Per a més informació sobre el funcionament del CRES, podeu consultar la memòria en aquest enllaç.