Sant Joan de Déu és distingit per la seva implicació en l’acollida de persones refugiades d’Ucraïna

Sant Joan de Déu és distingit per la seva implicació en l’acollida de persones refugiades d’Ucraïna

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha atorgat a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, del qual la Fundació Germà Tomàs Canet forma part, una de les 32 Distincions de la Inclusió i les Migracions concedides a persones físiques i jurídiques, com a reconeixement honorífic per la seva implicació en l’acollida de persones refugiades d’Ucraïna, a causa de la guerra.

La distinció va ser entregada per la secretària d’Estat de Migracions, Isabel Castro Fernández, i la directora general de Gestió del Sistema d’Acollida de Protecció Internacional i Temporal, Amapola Blasco Marhuenda; i va ser rebuda pel president de l’Associació Sant Joan de Déu, el germà Juan José Ávila, acompanyat per la coordinadora del Programa d’Acollida i Protecció Internacional de Sant Joan de Déu, Merlys Mosquera.

Protecció de les persones que han fugit de la guerra a Ucraïna

Segons dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, fins al passat 23 de juny, un total de 179.758 persones procedents d’Ucraïna han rebut protecció temporal, que els permet tenir permís de residència i treball a Espanya. D’aquestes, gairebé 18.000 estan donades d’alta a la Seguretat Social.

En aquest sentit, el ministre, José Luis Escrivá, va destacar recentment com “l’esclat de la guerra a Ucraïna va despertar una enorme onada de solidaritat, de la qual van participar moltes institucions i ciutadans, que han contribuït a fer que l’arribada d’aquestes persones fos molt àgil i que la seva estada als nostres centres d’acollida sigui tan senzilla com sigui possible per a unes famílies que venen d’una situació complicadíssima”.

Sant Joan de Déu agraeix aquesta distinció al seu treball, que s’emmarca en la seva missió d’atendre a persones malaltes i vulnerables, s