La companyia de circ social Kanaya Circ anima als nens i nenes de la Llar de Sant Joan de Déu de Manresa

La companyia de circ social Kanaya Circ anima als nens i nenes de la Llar de Sant Joan de Déu de Manresa

Des de fa poc més d’un any, els nens i nenes acollits al Programa de Protecció Internacional que resideixen en la Llar de Sant Joan de Déu gaudeixen de les activitats de la companyia Kanaya Circ.

Cada dimarts a la tarda, dos artistes visiten la Llar i proposen diferents activitats de les quatre famílies circenses, com malabars, equilibris o acrobàcies. Gràcies al treball en equip i de autosuperació que promouen aquestes activitats, els nens i nenes treballen, mentre es diverteixen, la seva autoestima i valors com la cooperació, la companyonia o l’empatia. Els grups són molt dinàmics, doncs no hi ha límit d’edat; de fet, normalment es barregen nens/as de des de 6 anys amb adults motivats a practicar circ. A causa d’aquesta varietat de perfil en el grup, es crea un vincle molt fort entre ells i elles, potenciat pel tàndem que han fet els artistes amb l’educadora de la Llar. Aquest vincle es reflecteix en el dia a dia en la Llar, ja que la companyonia creada traspassa a altres moments com el menjador, l’escola o la ludoteca.

A més a més, entre tots i totes preparen una actuació anual, on poden mostrar tot allò que han après a la resta de persones que resideixen a la Llar i animar-los/les a participar en el futur.