La Fundació celebra la jornada Fem Refugi

La Fundació celebra la jornada Fem Refugi

Mig centenar de persones van participar ahir en Fem Refugi, la jornada organitzada per la Fundació Germà Tomàs Canet en la Llar Sant Joan de Déu de Manresa amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades.

Després d’una benvinguda a càrrec de la Fundació i del departament d’Igualtat i Feminismes de Generalitat de Catalunya, l’acte va arrencar amb una anàlisi de l’impacte dels programes de persones refugiades a Manresa. Tècniques de la Fundació, Creu Roja, Fundació ApipAcam, i Ajuntament de Manresa van aportar dades i van desgranar les accions que es duen a terme en la capital del Bages.

Seguidament, es va explicar la remodelació que s’ha dut a terme en la Llar per a millorar l’autonomia i benestar de les persones acollides, i es va visitar les noves instal·lacions.

Després d’una pausa, es va dur a terme una taula rodona amb ponents de Coordinadora Mentoria Social, People Help i Refugees Welcome en la qual es van analitzar els reptes presents i futurs que afronten les persones refugiades i les entitats que els brinden el seu suport.

Finalment, la jornada va culminar amb una taula rodona en la qual persones refugiades que ja han completat el programa van compartir les seves vivències i van posar en perspectiva el treball realitzat per les entitats públiques i socials.