Mosaic organitza una jornada amb empreses del territori per parlar de salut mental a la feina

Mosaic organitza una jornada amb empreses del territori per parlar de salut mental a la feina

Quin impacte té la salut mental en la productivitat d’una empresa? Quines mesures es poden prendre per millorar el benestar emocional dels treballadors? Aquestes són algunes de les preguntes que s’intentaran respondre a la jornada que Mosaic ha organitzat per al proper dimecres 11 d’octubre i en què es posarà sobre la taula la relació entre empreses i salut mental. Es tracta d’una jornada organitzada conjuntament amb Seat i Pimec en la qual es preveu que participin una quinzena d’empreses del territori. Tindrà lloc de 9 a 10.30 del matí a l’edifici Mosaic, al número 58 del carrer Nou de Santa Clara.

L’objectiu de la trobada és afavorir que les empreses del territori comparteixin experiències al voltant de la implementació de mesures per al benestar corporatiu de les seves organitzacions que repercuteixin en un augment de la productivitat. S’hi podran escoltar les intervencions de Jacint Santaeulàlia, coordinador de Mosaic, Antoni Corominas, director de la Càtedra de Salut Mental de la Uvic-UCC i Fundació Althaia, Sílvia Miró, directora de l’àrea de Treball de Pimec, i David Sancha, Mental Health Officer de Seat, una empresa amb una política molt avançada a l’hora de treballar els riscos psicosocials i el benestar emocional dels treballadors.

Mosaic és una iniciativa del territori impulsada per la Fundació Germà Tomàs Canet, la Fundació Althaia, les Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara, l’Ajuntament de Manresa i l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu per donar resposta a les necessitats sociolaborals de persones amb problemes de salut mental, addiccions i altres col·lectius en risc d’exclusió que es troben dins l’àrea d’influència de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia, a la Catalunya Central. Les seves dues principals línies de treball són el Programa d’Inclusió Social i Comunitària, que gira al voltant de l’activitat del Club Social Mosaic; i el Programa Laboral, que dona suport a persones que estan en procés de recerca i/o manteniment d’un lloc de treball.