SJD Terres de Lleida acomiada a la Fundació amb una actuació musical feta per persones ateses

SJD Terres de Lleida acomiada a la Fundació amb una actuació musical feta per persones ateses

La Fundació Germà Tomàs Canet ha traslladat aquest divendres la seva seu situada a Sant Joan de Déu Terres de Lleida (Almacelles) a una nova instal·lació ubicada a la trama urbana de la ciutat de Lleida. Durant la mudança els i les treballadors/es de la Fundació han gaudit d’una actuació de la banda musical ‘Tambors i Cornetes’, formada per persones ateses amb discapacitat del mateix centre.

La directora de la Fundació, Anna M. Prats, ha assenyalat que “avui és un dia de sentiments contradictoris; satisfacció per la millora que suposa la nova ubicació a Lleida i també de tristor perquè es tanca una etapa importantíssima en la història de la Fundació amb Terres de Lleida, que ens ha acollit des de l’inici de la nostra activitat l’any 1990”.

“Sabem que tot el que hem construït les dues organitzacions es manté i no canviarà malgrat la distància física, però el sentiment de buidor que avui ens envaeix és inevitable. Gràcies a Sant Joan de Déu Terres de Lleida per sempre cuidar-nos tant”, ha conclòs la directora de la Fundació.

D’altra banda, el gerent de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Jaume Capdevila, ha comentat que “és una satisfacció per SJD Terres de Lleida que la Fundació Germà Tomàs Canet pugui gaudir d’uns nous espais més amplis i més confortables que els que tenia al Centre d’Almacelles, que degut al seu creixement eren insuficients”. També ha afegit que “durant aquest temps que han estat les dues entitats al Centre la complicitat s’ha fet evident i també una unió que ha de continuar existint sempre a favor dels nostres residents i de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat”.

Finalment, ha destacat “la col·laboració en la figura de la seva directora, l’Anna M. Prats, que hem tingut durant tot aquest període, i ens posem a la seva disposició en el que pugui necessitar i agrair tots aquests anys que ha estat amb nosaltres”.

La Fundació Germà Tomàs Canet ha col·laborat estretament amb Sant Joan de Déu Terres de Lleida des de la seva creació l’any 1990. A 2008 la Fundació va inaugurar la que fins avui era la seva seu al recinte sociosanitari d’Almacelles. Al llarg dels anys, l’entitat ha augmentat en plantilla i en persones ateses, comptant en l’actualitat amb 20 professionals que atenen 158 persones de col·lectius vulnerables de Lleida i zones properes.

El creixement de la Fundació a Lleida ha fet necessari disposar d’una nova seu. La instal·lació escollida, ubicada a la trama urbana de la ciutat, disposa de més de 300 metres quadrats i permetrà a la Fundació continuar expandint-se i estar més pròxima a les seves persones ateses.