Mosaic, reconegut com a iniciativa innovadora i d’èxit en la cooperació publicoprivada

Mosaic, reconegut com a iniciativa innovadora i d’èxit en la cooperació publicoprivada

El projecte Mosaic ha rebut el reconeixement d’ESADE com a iniciativa innovadora i d’èxit en la cooperació publicoprivada. Ha estat en el marc de la cinquena edició de l’Observatori de la Cooperació Publicoprivada en les Polítiques Sanitàries i Social, que identifica i destaca els casos de col·laboracions d’èxit en els sectors de la salut i social de Catalunya.
Mosaic és un projecte en el qual participa la Fundació Germà Tomàs Canet conjuntament amb la Fundació Althaia, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, les Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara i l’Ajuntament de Manresa. El programa ha desenvolupat un model d’atenció integral per atendre les necessitats socials de les persones amb problemes de salut mental, que usualment queden fora de l’atenció purament sanitària.
Aquesta atenció inclou activitats de lleure, aprenentatge, socialització i reintegració laboral. El programa no tan sols va ser el primer a oferir aquest tipus d’assistència al territori, sinó també el primer que va plantejar una col·laboració publicoprivada entre els serveis sanitaris i socials per tal d’oferir una atenció integral a aquest col·lectiu de persones.